ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnor gör säljklipp på auktionssajterna

Ingrid Arinell · 9 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Grattis alla driftiga kvinnor! Ni är bäst på att göra smarta affärer på Sveriges största auktionssajt. Jenny Persson, 36, i Järfälla jobbar halvtid med att sälja pärlor på nätet. När Jenny Persson gick en smyckeskurs för två år sedan började hon att köpa hem pärlor för den egna tillverkningen. De pärlor som blev över pärlor sålde hon på auktionssajten Tradera. Och det visade sig bli en riktig vinstaffär. – Försäljningen har bara ökat, säger hon.

Jenny Persson hade ett litet hobbyföretag sedan tidigare, men det var i och med näthandeln som det tog fart på riktigt. Nu jobbar hon halvtid som assistent på en skola och på den andra halvtiden sitter hon hemma och säljer smycken. Perfekt för en trebarnsförälder, tycker hon: – Man bestämmer över sina egna tider och når en ganska bred publik.

En undersökning från Tradera visar att kvinnor är i majoritet bland dem som sålt fler än 100 objekt. Kvinnor är generellt mer aktiva på sajten och köparna bedömer dem som mer pålitliga säljare än män.

Enligt auktionssajten blir det vanligare att människor försörjer sig helt eller delvis på näthandeln. Men hur många personer det rör sig om vill företaget inte gå ut med.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro