ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnor häcklas för utseendet – men han kunde ha samma kostym i ett år

Åsa Larsson · 17 Nov 2014
Uppdaterad 17 Nov 2014

Foto: Skärmdump/SMH


klar

Artikellänk är kopierad

"Jag bedöms efter min insats, kvinnor för sitt utseende", säger programledaren Karl Stefanovic. För att visa upp det gjorde han ett experiment – och bar samma kostym i ett år. ​

Hans kollega, programledaren  Lisa Wilkinson, får hela tiden kommentarer om sitt utseende och sina kläder av tittare och i kommentarsfält. "Vem fan är Lisas stylist?", mejlade en. "Dagens outfit var särdeles irriterande och hemsk. Skaffa dig lite stil", lät en annan kommentar.

Frustrationen över detta fick Karl Stefanovic, den andre programledaren på australiska Channel Nines tv-program Today, att bestämma sig för för att testa tittarna och började bära samma kostym till jobbet.

Det gick en dag, det gick en vecka och ingen hade sagt någonting. Nu har det gått ett år.

– Jag bedöms för mina intervjuer, mitt fruktansvärda sinne för humor – hur väl jag gör mitt jobb helt enkelt. Men kvinnor döms ofta för vad de har på sig eller hur deras hår, säger han till Fairfax Media.

Stefanovic är vän med en rivaliserande programledare som heter Samantha Armytage och hon blev tidigare i år uthängd på oklara grunder i tabloidtidningen The Daily Telegraph, med gamla bilder där hon går runt och handlar i bekväma kläder.

– Hon blev sårad av det och jag kan förstå det. Du måste vara hårdhudad i tv-branschen, men det finns en gräns.

Enligt Lisa Wilkinson, programledarkollegan som hela tiden känt till experimentet, finns det bara ett problem med vad Karl Stefanovic gjort – och det är lukten.

– Jag ska försöka ta kostymen till kemtvätten vid årets slut, säger Stefanovic.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro