ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnor hårdvaluta inom IT

Ola Jacobsen · 15 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Theres Rydell och Susie Arnevill är anställda på IT-resurs. Just nu jobbar de i helpdesken på EDB Business Partner i Solna utanför Stockholm. 

Theres Rydell och Susie Arnevill är anställda på IT-resurs. Just nu jobbar de i helpdesken på EDB Business Partner i Solna utanför Stockholm.  Foto: Henry Lundholm


Bemanningsföretagen skriker efter kvinnliga tekniker

klar

Artikellänk är kopierad

Michael Björnbäck, IT-resurs.
Michael Björnbäck, IT-resurs.

BRISTVARA. Allt fler företag vill ha kvinnliga IT-tekniker. Det betyder problem för bemanningsföretag som IT-resurs där bara var tionde konsult är kvinna. – Vår kunder frågar ofta efter kvinnliga IT-tekniker, så under det här året ska vi fördubbla antalet kvinnliga konsulter, säger Michael Björnbäck, företagets regionchef i Stockholm.Varför vill företagen har kvinnliga konsulter?– Jag tror att de vill ha en jämn könsfördelning på sina arbetsplatser.Varför då?– Jag tror att en bra balans mellan män och kvinor är bra. Våra kunder har också bra erfarenheter av våra kvinnliga tekniker, de har sett att våra tjejer gör ett bra jobb. Hur gör ni för att få tag i fler kvinnor?– Vi har försökt med annonser, men vi har inte lyckats. Så nu gör vi en större satsning. Vi har bjudit in till ett öppet hus på torsdag kväll där vi presenterar oss själva tillsammans med Tilde de Paula som föreläsare. Intresset för evenemanget är jättestort och 150 kvinnor har redan anmält sig – det blev fullbokat direkt.Men hur ska ni locka kvinnor?– Efterfrågan på tjejer är stor så möjligheten att få jobb är stor. Vi bryr oss också om våra konsulter, de känner sig mer omhändertagna hos oss.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro