ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnor startar tuttuppror mot amningsattityden

Hanna Anander · 19 Feb 2013
Uppdaterad 19 Feb 2013

Foto: Hasse Holmberg/Scanpix


Mammor i Dalarna har tröttnat på attityden som finns kring amning. Nu har de startat ett tuttuppror.

klar

Artikellänk är kopierad

Det hela startade i och med kommentarer om amning som dök upp på Facebook-gruppen ”Mammor i Dalarna 2012”. Mammorna har berättat om blickar och kommentarer och att folk tyckt att det varit äckligt när de ammat offentligt. Som en reaktion startades Tuttupproret på Tunatutten, ett köpcentrum i Borlänge, för att göra folk medvetna om att problemet finns.

Responsen på initiativet har varit blandad, berättar initiativtagaren Sofia Bergström. Främst är det yngre, både kvinnor och män, som har haft synpunkter om amning.

– Det är folk som har sagt rent ut att man ska gå och sätta sig på toaletten när man ammar, att de blir äcklade av att se en mamma amma på en restaurang, säger Sofia Bergström som själv har en sexmånaders bebis.

Varför är det så viktigt att få amma offentligt?

– Det är väl inte så viktigt, jag ser det bara som en självklarhet. Jag tycker inte att man ska bli utskickad från en restaurang bara för att man ammar. Varför får inte en bebis ta plats, vi tar ju hänsyn till så mycket annat, frågar sig Sofia Bergström.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Anander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro