ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kvinnor vill inte kela efter sex

Victoria Gillberg · 4 Nov 2011
Uppdaterad 4 Nov 2011
En av fem kvinnor tycker att "efter-sex-gos" är onödigt.

En av fem kvinnor tycker att "efter-sex-gos" är onödigt. Foto: Sandra Qvist /Scanpix


Ännu en myt att spränga i bitar. Ny studie visar att en av tre kvinnor inte tycker om "efter-sex-myset". Män visar sig vara de som klagar på för lite gos i sängen.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag tror att det man kallar “efterspel” är ganska överspelat, någon slags lång fanfar som båda helst vill skippa. Det upplevs mest som irriterande av de flesta jag varit i kontakt med, säger Katerina Janouch, författare och relationsexpert.

Det har länge varit en stereotyp att kvinnor vill mysa efter sex. Men nu visar ny studie att män är de som vill gosa medan så många som var tredje kvinna säger att de inte tål.

32 procent av kvinna i Storbritannien erkänner att de avskyr "efter-sex-myset" och att de får tvinga sig själva för att inte göra sin partner ledsen. Men trots det säger 55 procent att de gosar med sin partner i sängen varje kväll. Kvinnorna säger att orsaken till goshatet är att när väl sexet är över så vill de faktiskt bara sova.

Sju av tio kvinnor säger sig använda den välkända "hug-and-roll"-tekniken (krama och rulla iväg) för att undvika för mycket mys. Tekniken innebär att man kramar om sin partner tills den somnar och då tar man sig försiktigt loss och rullar över till sin del av sängen. – Det är en mycket bra teknik som jag verkligen rekommenderar, säger Janouch. En av fem kvinnor menar att myset gör dem svettiga och obekväma och föredrar därför ett mer gosfritt sexliv. Men som om att detta inte var nog så säger en av tio kvinnor att de föredrar att kolla sin Facebook framför att gosa med sin partner i sängen. Men killarna då? Hurrar de av lycka nu när de slipper gosa i sängen? Nej, det gör de inte. Nästan fyra av tio killar säger att bristen på mys efter sex leder till bråk i deras relationer. Bara 18 procent av männen säger att de använder "hug-and-roll"-tekniken.

Två av tio killar säger att de tycker om att krama sin partner hela natten lång. – Män har alltid velat ha närhet men nu är det mer OK för dem att erkänna dessa behov. Män har också fått större möjlighet att bejaka sina mjukare sidor. Men både kvinnor och män säger tyvärr att de gosar mindre ju äldre de blir och hela 41 procent säger att gosandet ökar mer under vintermånaderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro