ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kyckling på bordet i påsk

metro · 7 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Menyse.com


klar

Artikellänk är kopierad

Parmafylld kyckling med ägg och sparris

IngredienserAntal portioner  4

Kycklingfilé 8,0 styckParmaskinka (rökt) 8,0 skivorSoltorkade tomater 6,0 styckOliver (gröna el. svarta) 5,0 styckBasilika (finhackad) 4,0 mskPhiladelphiaost 100,0 gramSalt & svartpeppar

TandpetareTillbehör:

Ägg 4,0 styckGrön sparris (färsk) 2,0 knippenOlivoljaParmesan (nyriven)TillagningHacka soltorkade tomater, oliver och basilika. Blanda med philadelfiaost i en skål. Låt stå i några minuter.Sätt ugnen på 175 grader.Banka ut kycklingfiléerna tills de är ca 0,5 cm tjocka. Lägg en skinkbit ovanpå. Bred på ett lager med philadelfiafyllningen och rulla ihop. Fäst rullarna med tandpetare.Lägg kycklingrullarna på ett ugnssäkert fat eller en plåt. Salta och peppra lätt. Sätt i ugn ca 15 minuter. Tag ut och låt svalna. Förvara gärna i kylskåp innan servering.Koka ägg i lättsaltat vatten i 7-8 min. Tag ur äggen och lägg i sparrisen, som kokas i 3-5 min. Tag ur sparrisen och låt rinna av i ett durkslag. Lägg upp allt som på bilden. Ringla över olivolja samt strö över lite parmesanost.

Foto: Menyse.com

Devil eggs

IngredienserAntal portioner  4

Ägg 8,0 styckSmör 2,0 mskSenap 1,0 mskMajonnäs 3,0 mskGräslök (hackad) 1,0 mskSmör 2,0 mskTabascosåsSalt & peppar

TillagningHårdkoka äggen i cirka 8 min.Kyl dem i kallt vatten och låt svalna.Låt smöret bli rumsvarmt.Finhacka gräslök.Blanda majonnäs, smör, senap och gräslök. Smaka av med salt.Skala äggen och halvera dem.Ta ur äggulan och blanda gulan med majonnäsblandningen.Stänk så många droppar tabasco som Du tål (t.ex. 2) i äggvitehalvorna. Lägg en klick majonnäsblandning i varje ägghalva. Dra ett par varv med pepparkvarn över.

Foto: Menyse.com

Laxrosor med avokadofyllning

IngredienserAntal portioner  4

Ägg 2,0 styckVatten 4,0 mskSalt & pepparOlivolja till stekningLax (kallrökt) 100,0 gramPhiladelphiaost 2,0 mskAvokado 0,5 styckWasabipasta 1,0 gramBasilika (finhackad) 3,0 mskDill (finhackad) 2,0 mskTillagningVispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll lite olivolja i en stekpanna och hetta upp på medellåg värme. Häll i äggsmeten och stek tills smeten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik och låt svalna.Mosa avokado och hacka basilikan. Blanda med färskost och wasabi i en skål.Skär laxen i lövtunna skivor. Lägg ut hälften av laxskivorna och bred ut omellett ovanpå. Täck med resten av laxen och bred på avokadokräm.Rulla ihop till en rulle. Strö hackad dill på laxrullen. Skär 2 cm tjocka laxrosor från rullen. Lägg upp dekorativt på fat.

Foto: Menyse.com

Lammstek med citronsmak

IngredienserAntal portioner  8Lammstek (med ben) 3,0 kiloOlivoljaSalt & pepparTimjan (torkad) 4,0 mskSmör 200,0 gramAluminiumfolie

Tillbehör:Potatis 1,5 kiloCitron 4,0 styckTillagningFörbered: Sätt ugnen på 220°C. Olja in steken. Salta, peppra och klappa in rikligt med timjan.  Gratinera: Sätt in steken i ugnen på galler över plåt. Vänd så att den blir fint bränd runt om. Ta ut. Sänk värmen till 160°C. Potatis: Olja in en långpanna. Skala potatis och lägg dem i långpannan. Skär citronerna i bitar och pressa saften över potatisen, samt lägg ner bitarna bland potatisen. Lägg smörklickar på potatisen.Ugnslaga: Lägg steken på potatisen. Klicka på lite smör. Täck ordentligt med folie, gärna flera lager. Sätt in i ugnens nedre del i 3 timmar, tills steken nått innertemperatur 60°C.Laga under tiden övriga ev. tillbehör.Ta ut steken. Låt den vila i 15-30 min.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro