ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kyckling på nya sätt

Menyse.com · 21 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Kyckling är den vanligaste kötträtten i både Sverige och världen. Gott, nyttigt och proteinrikt. Metro bjuder på vardagsrecept och ett läckert tips inför halloweenhelgen

klar

Artikellänk är kopierad

Het-syrlig kycklingwok

4 portioner600 gram kycklingfilé1 st syrligt äpple1 st gul lök2 tsk sambal oelekpasta1 msk olivolja till stekning1 tsk sesamolja3 dl bulgur

Salsa

1 st mango2 st tomater1 st avokado0,5 st citron

Tillagning 1. Koka bulgur i dubbla mängden lättsaltat vatten. 2. Tärna mango, avokado och tomater. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar. 3. Skär filéerna i bitar. Skala och hacka lök. Stek. 4. Tärna äpple. Tillsätt sam­bal, sesamolja och äpple. Rör om och stek någon minut ytterligare tills kycklingen är genomstekt. 5. Lägg upp bulguren med salsa ovanpå och garnera kycklingen med persilja.

Halloweenkyckling

4 portioner

4 st kycklingfiléer chilipulverkumminmatfett, salt och pepparPumpasås70 gram rensad pumpa3 dl grädde1 msk konc. kycklingfond2 tsk matlagningsmjöl

Pumpamos 400 gram rensad pumpa400 gram potatissmör och kanelTillagning 1. Koka potatisen mjuk. 2. Krydda filéerna. 3. Kärna ur pumpan. 4. Häll av vattnet. 5. Hetta upp matfett. 6. Lägg över i ugnsform och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. 7. Sås: Koka pumpaköttet ett par minuter i vatten. Tillsätt grädde och fond. Låt koka upp. Tillsätt lite matlagningsmjöl för tjockare sås och låt småkoka i 5 minuter. Salta och peppra.

Kycklingmoussaka

4 portioner

1,5 st aubergine400 gram kycklingfärs2 st gula lökar1 klyfta vitlök400 gram krossade tomater2 msk tomatpuré100 gram gratängost1 kruka färsk oreganoolivolja, salt och peppar.

Ostsås 2 dl mjölk1,5 msk vetemjöl1 st ägg50 gram gratängostsalt och pepparTilllagning 1. Sätt ugnen på 200°C. Skär auberginen i ­centi­metertjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga cirka 10 min (för att dra ur vätska). 2. Skala och hacka lök och vitlök. Riv ost. Finhacka oregano. Fräs lök och vitlök i mat­fett på medelhög värme. Tillsätt färs och stek under omrörning tills färsen är genom­stekt. Tillsätt krossade tomater, puré, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka 5–10 minuter. Tillsätt oregano mot slutet. Smaka av. 3. Torka av saltet från ­auberginen och stek ­auberginen i lite olja tills fin färg. 4. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt mjölken koka upp utan att koka över. Ta av från plattan. Vispa ner ägg, ost, salt och peppar. 5. Lägg i en ugnssäker form först lite köttfärsröra, sedan aubergine och häll på lite ostsås. Upprepa med färs, sås och aubergine överst. Toppa med resterande  ost. Grädda mitt i ugnen 30–45 minuter till fin yta.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro