ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kygo om framgångarna: Viktigt att omge sig med rätt personer

Natalie Demirian · 12 Feb 2018
Uppdaterad 12 Feb 2018
Kygo.

Kygo. Foto: Olav Stubberud


Han släpper hitlåt efter hitlåt – och han har inga planer på att sakta ner. Metro fick en intervju med den norska dj-stjärnan Kygo minuterna innan hans spelning i Globen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentligen heter, är 26-åringen från Bergen i Norge som slog genom stort med superhitten ”Firestone” i slutet på 2014. Den succén följdes upp av ”Stole the show” och på bara drygt ett år slog han Spotify-rekord som den artist som på snabbast tid nådde upp till en miljard lyssningar.

Sedan dess har det bara gått spikrakt uppåt för Kygo med låtar som bland andra ”It ain’t me” med Selena Gomez, ”First time” med Ellie Goulding och ”Stargazing”.

Metro fick en stund med Kygo precis innan hans spelning i Globen i onsdags.

Är du fortfarande nervös innan spelningar?

– Jag är lite nervös! Det här är den största show jag har gjort. Jag spelar melodierna, ackord på keyboarden och trumelementen live, så oavsett hur mycket jag övar och förbereder mig kan jag alltid råka spela fel. Men jag tror att det är bra att vara lite nervös, så att man koncentrerar sig lite extra mycket.

Det känns som att du ständigt är på resande fot. Hur är det?

– Det är jättekul att få möjligheten att resa runt så här mycket. Men jag tycker att det är härligt att däremellan få lite tid hemma. Att ta en vecka här och där i Bergen. Jag försöker att göra det så mycket som möjligt. Jag klarar inte av att helt slappna av när jag är på turné, när det hela tiden är väldigt busy och in och ut från alla hotell.

Avicii blev utmattad av det ständiga turnerandet, är du rädd för att själv drabbas?

– Jag turnerar inte lika mycket som han gjorde. Jag tror att jag kör max 100 spelningar per år. Han körde nog flera hundra spelningar. Jag försöker att hålla en balans där jag åker hem och laddar batterierna, och sedan drar på ett nytt ställe.

Hundra spelningar per år låter ändå mer än vad många artister gör?

– Jo, det är mycket! Men det går bra så länge jag får någon paus däremellan.

Vad gör du när du har dina lediga stunder?

– Jag gör musik på fritiden. Det är verkligen min hobby som plötsligt blev mitt jobb. Så när jag är hemma sitter jag gärna och skapar musik, men jag är förstås också med vänner, tränar och gör en massa annat.

De stora framgångarna de senaste åren – såg du det komma?

– Det var lite av en chock, speciellt när jag släppte ”Firestone” och det plötsligt gick väldigt fort. Jag var inte förberedd på det, men jag hoppades så klart. Jag hade en dröm. Jag ville göra som Avicii, han var min förebild. Resa och spela på festivaler. Och plötsligt gick drömmen i uppfyllelse.

Hur gör du för att hålla fötterna på jorden?

– Jag tror att det där handlar om vem man har runt sig. Det är viktigt att omge sig med rätt personer. Nu har jag mina gamla vänner som jag har känt sedan jag var tio år gammal och min flickvän i Bergen, och min familj. Om jag skulle börja tappa lite kontakt eller så, så skulle de direkt säga åt mig att skärpa mig.

Det känns som att fler och fler norska dj:s är på framfart, bör de svenska stjärnorna passa sig?

– Kanske det, kanske det! Sverige har ju på sätt och vis varit på topp i alla år, så det är kul att se att det nu är många norrmän som det plötsligt börjar gå bra för!

pil
Om Kygo

Namn: Kyrre Gørvell-Dahll, artistnamnet är Kygo.Ålder: 26 år gammal.Från: Bergen, Norge.Gör: Dj, musikproducent.Aktuell: Med sin turné ”Kids in love tour”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro