ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kyle är gay och har ingen tvillingbror – plötsligt dök den här reklamaffischen upp

Åsa Larsson · 16 Dec 2014
Uppdaterad 16 Dec 2014
En kontroversiell antigay-kampanj har använt modellbilder av en homosexuell modell – som inte uppskattar tilltaget..

En kontroversiell antigay-kampanj har använt modellbilder av en homosexuell modell – som inte uppskattar tilltaget.. Foto: Skärmdump/NBC12


klar

Artikellänk är kopierad

En kontroversiell antigay-kampanj i USA har nu stött på patrull – modellen som används i bilden är öppet homosexuell och kallar reklambilden för "nästintill hatpropaganda".

På affischen, som är placerade längs en vältrafikerad motorväg i delstaten Virginia i USA, visas vad som ska föreställa ett manligt tvillingpar, där den ene är homosexuell och den andre inte är det, med texten "ingen föds som gay".

Budskapet kommer från en konservativ grupp som anser att en homosexuell läggning är ett val och att man helt enkelt kan välja att inte vara gay.

Kyle Roux, modellen som ovetande fått "spela" båda tvillingarna, säger att han är chockad över hur hans porträtt använts. Bilderna är tagna för tio år sedan och han hade då fått veta att de bara skulle användas som genrebilder till exempelvis företagsmaterial och broschyrer.

Han bor i Sydafrika, men har ändå har fått frågor av förbryllade vänner, kollegor, ja, till och med hans tränare på gymmet.

Ironiskt, tycker Roux, eftersom han vare sig är tvilling eller straight.

​ – Jag har levt hela mitt liv som öppet homosexuell och lycklig. Det känns helt enkelt inte som att en organisation med ett sånt här budskap –  att detta skulle vara en avvikande eller avskyvärd livsstil – har någon plats i dagens samhälle, säger Roux till tv-kanalen NBC 12 i Virginia .

Gruppen bakom kampanjen heter PFOX ("Föräldrar och vänner till ex-gays och gays") och har inställningen att alla kan sluta att vara homosexuella. De tycker inte att det spelar någon roll vem som är på bilderna.

Modellen Kyle Roux håller inte med gruppen och säger att han hoppas att detta inte leder till bekymmer för hbtq-människor någonstans i världen.

– Det är verkligen en stor sak att det pågår den här typen av diskriminering och nästintill hatpropaganda, säger han.

Här kan du se NBC 12:s intervju med Kyle Roux:

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro