ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kyrkan: Välkommen på jul i fittan”

Karolina Skoglund · 7 Nov 2014
Uppdaterad 7 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Skärmdump.
Skärmdump.

En liten typsnittsmiss gjorde att Filadelfiakyrkan på Öckerös inbjudan till att fira en traditionell just minst sagt blev otraditionell .

Stort över inbjudan ser det ut som att det står ”jul i fittan” , i stället för ”Jul i Fillan” , som inbjudan avser att förmedla. 

​– Vi såg ju det inte alls så till en början. Vi kallar ju oss Fillan och tyckte det bara var jättesnyggt. Men dagen efter så fick vi kommentarer på Facebook: "Haha, kolla här, jul i f**tan", säger Sofia Utbult, kommunikatör på Filadelfiakyrkan, till Nyheter24.

När typsnittstabben uppdagades var Filadelfiakyrkan snabba att ändra typsnittet på inbjudan. Det är knappast första gången tabbar som dessa görs. 2006 lanserade HM jeansmodellen ”Fit Sliq” och när när fastighetsbolaget Locum skickade ut julkort via annons i de stora dagstidningarna bytte de ut o:et i Locum mot ett hjärta, så att det kunde läsas som I Love Cum.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro