ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kyrkopolitiker misstänks skändat minkfarmargrav

Tomas Lundin · 24 Jan 2014
Uppdaterad 24 Jan 2014
Kyrkopolitiker misstänks ha skändat minkfarmares grav Familjens gravsten grävdes upp och ersattes med en sten med budskapet ”N.N blev aldrig minkfarmare”.

Kyrkopolitiker misstänks ha skändat minkfarmares grav Familjens gravsten grävdes upp och ersattes med en sten med budskapet ”N.N blev aldrig minkfarmare”. Foto: Polisen/TT


Minkfarmarens familjegrav grävdes upp och vandaliserades. En av de som nu åtalas för gravskändningen är aktiv kyrkopolitiker.

klar

Artikellänk är kopierad

Kyrkopolitiker misstänks ha skändat minkfarmares grav 
  Gravstenen flyttades till en släktings trädgård.
Kyrkopolitiker misstänks ha skändat minkfarmares grav Gravstenen flyttades till en släktings trädgård.Foto: Polisen/TT

I maj förra året begav sig enligt åklagaren tre män till Nya kyrkogården i Södertälje för att vandalisera en grav, rapporterar GP. Graven tillhörde en jordbrukare i Hjo, som var i färd med att starta en minkfarm. 

Familjegravstenen grävdes upp och placerades i trädgården till en släkting till bonden i Hjo. I stället för minnesstenen lade gravskändarna dit en stenbumling med texten ” N.N blev aldrig minkfarmare”, som syftar på att personer skulle hinna dö innan han startade sin pälsfarm. 

Enligt GP är en av de misstänkta männen aktiv kyrkopolitiker i Göteborgs stift. Det är mannen själv som tar upp detta i en inlaga till tingsrätten, eftersom han menar att hans engagemang i kyrkan talar för att han skulle kunna medverka till gravskändning. 

Mannen ska ha varit aktiv kyrkopolitiker fram till tiden runt gravskändningen, då det uppdagades att han helt lämnat Svenska kyrkan. Han åtalas för en rad brott i samband med olika djurrättsaktiviteter och nekar till allt, skriver GP.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro