ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

L-topp tar time out efter bostadsavslöjande

Björn Sjö · 8 Mar 2019
Uppdaterad 8 Mar 2019
Emma Carlsson Löfdahl (L) betalade överhyra till maken och fick ut maximalt bidrag från riksdagen.

Emma Carlsson Löfdahl (L) betalade överhyra till maken och fick ut maximalt bidrag från riksdagen. Foto: TT


Liberalernas partiledning uppmanar nu riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl att lämna sin plats i riksdagen. Partiledningen anser att förtroendet saknas efter avslöjandet om hennes bostadsaffärer. Emma Carlsson Löfdahl sitter kvar, men tar time out i väntan på åklagares besked.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Carlsson Löfdahl (L) hamnade i blåsväder när Aftonbladet tidigare i veckan avslöjade att hon hyrde en övernattningslägenhet i Stockholm i andra hand av sin make.

Hon betalade 13 000 i månaden för lägenheten, som har en månadsavgift på cirka 2 500 kronor.

Överhyran innebar att hon kvitterat ut maximal ersättning på 8 000 kronor i månaden från riksdagen. Totalt har hon fått ut 463 000 kronor sedan 2013.

Emma Carlsson Löfdahl hävdade först att hon bara följt reglerna.

Sedan försökte hon blidka kritiker med att hon tänkte betala tillbaka stora delar av ersättningen, och flytta till en av riksdagens lägenheter.

Förundersökning inledd

Efter Aftonbladets avslöjande inledde en åklagare en förutredning, för att avgöra om det finns anledning att starta en förundersökning om misstänkt brott mot riksdagens regler.

Senare under veckan framkom att Emma Carlsson Löfdahl även lånat ut lägenheten till vänner under helgerna – mot betalning.

I torsdags kväll uppmanade Liberalerna i Jönköpings län, som Emma Carlsson Löfdahl från Eksjö representerar i riksdagen, henne att lämna sin plats.

På fredagen kom samma uppmaning från Liberalernas partiledning.

– Jag har under de senaste dagarna haft samtal med Emma Carlsson Löfdahl. Min bedömning är att Emma Carlsson Löfdahl bör lämna sin plats. Det handlar inte främst om reglerna utan om förtroende, säger partisekreteraren Maria Arnholm enligt Dagens Nyheter.

Inväntar åklagarens besked

Emma Carlsson Löfdahl meddelar på sin Facebook-sida att hon inte tänker avgå förrän ärendet är utrett av åklagare.”Jag har lärt mig att man inte ska föra något förhastat då det är krisläge”.

”Det har varit den konstigaste veckan i mitt liv och just nu behöver jag lugn och ro, både för kropp och själ. Jag kommer att stänga av telefonen de närmaste dagarna”, skriver hon på sin FB-sida.

I ett brev till Liberalernas medlemmar i Jönköpings län skriver Emma Carlsson Löfdahl att hon tar time out från sitt uppdrag i riksdagen tills åklagarens utredning är klar, rapporterar P4 Jönköping.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro