ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

La upp bild på Facebook – rånades bara timmar senare

metro · 29 Maj 2012
Uppdaterad 29 Maj 2012

Foto: Scanpix/Ap


klar

Artikellänk är kopierad

En sjuttonårig australiensisk flicka laddade upp en bild på sin mormor när hon räknade sina pengar. Några timmar senare rånades flickans hem.

Den 17–åriga flickan hade hjälpt sin 72–åriga mormor att räkna sina sparpengar i mormoderns hem i Sydney i torsdags och därefter valt att lägga upp en bild på händelsen på Facebook. Bara några timmar senare dök två män beväpnade med kniv och en träpåk, klädda i mörka kläder och rånarluvor, upp i flickans familjs hem mellan Sydney och Melbourne. Männen hotade flickans familj och krävde att få veta var pengarna fanns. När de fick veta att tonåringen inte längre bodde där sökte de igenom huset och fick med sig en mindre summa pengar och andra ägodelar.

Delstatspolisen i New South Wales där rånet ägde rum ville inte gå ut med exakt vilken sekretessinställning fickan hade på sitt Facebook-konto men menar att den ”var av vikt för utredningen”, eventuellt var flickan bekant med förövarna.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro