ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läckage bakom branden på Preem

Hanna Göransson · 14 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Ett sextiotal anställda fick evakueras

klar

Artikellänk är kopierad

En brand utbröt på Preemraff i Göteborg i går. Brandkåren fick snabbt kontroll över elden, men rökutvecklingen var kraftig.
En brand utbröt på Preemraff i Göteborg i går. Brandkåren fick snabbt kontroll över elden, men rökutvecklingen var kraftig.Foto: Adam Ihse/EXPONERA

RÖKUTVECKLING. En brand bröt ut på Preems raffinaderi vid Skandiahamnen i går eftermiddag. Läckage i en ledning orsakade branden. Räddningstjänsten skickade cirka 35 personer till platsen. – Det vi har varit mest oroliga för är att branden ska sprida sig, säger Per Lei, stabschef på räddningstjänsten.

För att förhindra spridning kyldes området runt omkring. Det tog räddningstjänsten nästan fyra timmar att släcka branden. Rökutvecklingen var till en början kraftig och många oroliga boende i Torslanda hörde av sig till polisen men enligt Per Lei var det aldrig någon fara för närliggande bebyggelse. Röken orsakades av villaolja och är inte farligare än vanlig brandrök. Inga personer ska ha kommit till skada. I samband med branden evaukerades ett 60-tal anställda. Thomas Ögren, presschef på Preem, bekräftar att det var läckage i en ledning som orsakade olyckan. Nu väntar en teknisk undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro