ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läckra spett från elden

Menyse.com · 1 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det krävs ingen sommar för att grilla. Nu kan du passa på att njuta av vårvinterdagarna och träna grillning inför sommaren. 

I samarbete med menyse.com
I samarbete med menyse.com

Oliv- och lammfärsspett

4 spett

400 gram lammfärs1 st tomat150 gram kärnfria svarta oliver1 kruka basilika4 st soltorkade tomater0.5 tsk tabascosås1 tsk salt, grillspettTillagning1. Förbered och sätt på grillen i god tid.Dela tomat i mindre bitar. Lägg tomat, basilika, oliver, soltorkade tomater, tabasco och salt i matmixer. Mixa till grov smet.2. Blanda noga färsen med mixet. Låt stå i 30 minuter.3. Forma korvstora rullar av färsen. Stick in grillspett. Grilla tills genomstekt.

Koriandermarinerade spett

4 portioner

4 st kycklingfiléer1 kruka färsk koriander1 dl neutral matolja2 msk wasabi- & sesamkryddaSkal från 1 citron1 tsk salt, grillspettTillagning1. Skär kycklingen på längden i 2 cm tjocka skivor och lägg i en bunke.2. Lägg i matmixer korianderblad, matolja och wasabi-sesamkryddan. Riv citronskal över. Salta lätt.Mixa väl. Häll marinaden över kycklingen. Låt stå i 30 minuter.3. Trä kycklingen på grillspett.Grilla några minuter på var sida tills genomstekt.

Efter 20 minuter på grillen har du ett paket med feta och cannellinibönor.
Efter 20 minuter på grillen har du ett paket med feta och cannellinibönor.

Grillpaket med feta

4 portioner

150 gram färska champinjoner250 gram körsbärstomater400 gram cannellinibönor i burk200 gram fetaost300 gram kronärtskockor i burk50 gram pinjenötterSalt, peppar, aluminiumfolieTillagning1. Skiva champinjoner. Halvera körsbärstomater. Häll bort vätskan från kronärtskockorna.Häll bort vätskan från cannellinibönorna. Skölj dem i kallt vatten.2. Portionsfördela ingredienserna på folie. Smula över feta och strö över pinjenötter. Salta och peppra. Vik ihop paketet. Lägg paketen på grillen 10-20 minuter.

Mild salviayoghurt

Ingredienser till ½ liter

25 gram färsk salvia3 klyftor vitlök2 msk olivolja5 dl turkisk yoghurtSaltTillagningGrovhacka salvia. Skala och hacka vitlök. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i salvia och vitlök.Fräs i 2 minuter utan att bränna. Blanda salvian och vitlöken med yoghurt. Smaka av med salt. Mixa med mixerstav.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro