ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Laddade hem svenskt spel – portas på livstid

Kristoffer Rengfors · 2 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
"Raging Thunder" var spelet pojkarna uppernbarligen var så nyfikna på att de portades från Apples butiker.

"Raging Thunder" var spelet pojkarna uppernbarligen var så nyfikna på att de portades från Apples butiker. Foto: Apple / Polarbit


klar

Artikellänk är kopierad

Att Apple var nitiska när det gäller upplåsningar och hackande av Iphone var ingen nyhet. Men att de skulle ringa polisen på två tonåringar var kanske mindre troligt.För de två tonåringarna från Palo Alto, hjärtat av Silicon valley, känns straffet säkerligen hårt. Portade på livstid från alla Apples butiker. Deras brott bestod i att de laddade ned ett tredjepartsspel till en Iphone i Apples butik, skriver Palo Alto Daily News.

Två av tonåringarna hängde i Apples butik i väntan på att deras kompisar skulle dyka upp. För att fördriva tiden medan de väntade visade den ena vad man kan göra med en Iphone. Han laddade då ner det svenskutvecklade racingspelet "Raging Thunder", gjort av företaget Polarbit och installerade det på en av butikens telefoner. Pojkarna säger själva att de var inne i butiken i ungefär fem minuter.– Vi trodde det var helt oskyldigt, säger Eric Vincenti, 16, till Palo Alto Daily News.Men direkt efter att de lämnat butiken blev de uppjagadejagade.– Vi hade bara kommit halva kvarteret när affärens chef kom springandes och sa åt oss att stanna, säger David Fukuba, 17. De två pojkarna blev beordrade att gå tillbaka till affären där en säkerhetsvakt ringde polisen. Efer det fick de två ynglingarna sitta två och en halv timme på polisstationen. I Apples affär togs det även bilder på de två ynglingarna och personalen sa att bilderna skulle skickas till alla Apples butiker så att de två aldrig skulle få komma in i en Apple Store igen. – Vad ska jag göra om jag behöver få min dator eller Iphone reparerad? Måste jag be mina vänner att köpa saker åt mig nu och langa dem till mig som knarklangare, undrar David Fukaba enligt Palo Alto Daily News.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro