ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lady Gaga gör filmdebut: Jag har alltid velat bli skådespelare”

Natalie Demirian · 8 Sep 2018
Uppdaterad 8 Sep 2018
Lady Gaga filmdebuterar i "A star is born".

Lady Gaga filmdebuterar i "A star is born". Foto: Getty Images


Artisten och världsstjärnan Lady Gaga har redan en framgångsrik musikkarriär. Nu gör hon filmdebut i A star is born”. "Jag ser väldigt mycket fram emot att folk ska se den", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Gaga, som egentligen heter Stefani Germanotta, har tidigare bland annat prisats för sin roll i tv-serien ”American horror story”.

Samtidigt som ”A star is born” blir Lady Gagas intåg i filmvärlden är det också skådespelaren Bradley Coopers regidebut, som även spelar den manliga huvudrollen.

”A star is born” är den fjärde versionen av filmen, den första kom redan 1937, och handlar om en känd, men alkoholiserad artist (Cooper) som upptäcker och blir kär i en ung talang som är nära att ge upp sin artistdröm (Gaga). Men deras förhållande börjar rasa samman när hennes karriär tar fart och han kämpar mot inre demoner.

Filmen fick nyligen premiär på filmfestivalen i Venedig, och har hittills hyllats till skyarna av flera recensenter på tidningar och sajter som The Guardian och Variety.

Vad var utmaningen med att spela din rollfigur Ally?

– I början av den här filmen har Ally helt gett upp hoppet och när jag började i musikbranschen och bestämde mig för att jag ville bli en professionell artist runt 19-årsåldern släpade jag med mig mitt piano från bar till bar och försökte få ett gig så att jag kunde sjunga och uppträda för folk. Jag trodde verkligen på mig själv. Ally tror inte på sig själv i början på den här filmen. Det är hennes förhållande med Jack och deras kärlek och att han tror på henne som ger henne hopp, säger Lady Gaga.

Har du någonsin, som din rollfigur, känt pressen att förändra ditt utseende i början av din karriär?

– Jag har alltid älskat att förändra och bli olika karaktärer. Det är en del av mitt konstarbete, det är en del av min musik. Vad som var så underbart med den här erfarenheten med Bradley och varför han är en fantastisk regissör är att han verkligen ville se mig utan allt det där. Jag minns det väldigt väl. Jag gick ner för trappan från mitt hus när vi skulle provspela och han hade en sminkborttagningsservett i sin hand och la handen på mitt ansikte. Jag hade bara lite smink, men han sa ”jag vill inte ha något smink på ditt ansikte”. Den sårbarheten var något som han fick fram hos mig.

Det här är den tredje gången en nyinspelning görs av originalfilmen, varför tror du att den här storyn har klarat sig i över 80 år?

– Jag tror att jag med säkerhet kan säga, just för att vi har sett många versioner av den här filmen, att den här historien har hållit genom åren. Det är en vacker historia och jag tror att människor världen över kommer att bli berörda. /…/ Jag ser väldigt mycket fram emot att folk ska se den.

Hur skulle du sammanfatta din upplevelse med att spela in ”A star is born”?

– Varje person i teamet, varenda en som är en del av den här filmen, var bara så vacker, underbar, snäll och det gjorde upplevelsen sensationell.

”A star is born” får svensk biopremiär den 5 oktober. Bland övriga skådespelare finns bland andra Sam Elliott och Dave Chappelle.

Se trailern till filmen här:

Jenny Davis/The Interview People. Översättning och bearbetning: Natalie Demirian

pil
Lady Gaga

Namn: Stefani Joanne Angelina Germanotta.Ålder: 32 år.Född: I New York, USA.Gör: Prisbelönad popstjärna som släppt flera studioalbum. Gör nu sin filmdebut i ”A star is born”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro