ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låg status bland unga att jobba inom välfärden

Kristoffer Rengfors · 5 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
Simon Lindstedt, 18, Julia Knutas, 18, och Elsa Mellqusit, 18, pluggar samhäll/ bild på gymnasiet.  – Att jobba inom vården och skolan förknippar jag med offentlig sektor, säger  Julia. Att det är statliga yrken. Jag tänker också att det har en liten negativ  klang med sämre löner, bland annat. 

Simon Lindstedt, 18, Julia Knutas, 18, och Elsa Mellqusit, 18, pluggar samhäll/ bild på gymnasiet.  – Att jobba inom vården och skolan förknippar jag med offentlig sektor, säger  Julia. Att det är statliga yrken. Jag tänker också att det har en liten negativ  klang med sämre löner, bland annat.  Foto: Gustav Hugosson


Att jobba på kommun eller landsting har låg status bland unga. Fler chefer och större lönespridning ska få unga att sukta efter sjukskötersketjänster och jobb på förskolor när över 400 000 tjänster ska fyllas.

klar

Artikellänk är kopierad

Lärare, sjuksköterskor och undersköterskor kommer att vara hett eftertraktade de närmaste åren. Nu visar en ny undersökning från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) att 60 procent av unga mellan 15 och 17 kan tänka sig att jobba inom välfärdssektorn i framtiden – även om de tror sig få låg lön och dåliga karriärmöjligheter. Fram till 2020 måste kommuner, landsting och andra arbetsgivare inom välfärden rekrytera 420 000 personer till följd av främst stora pensionsavgångar. 

– Det är nästan var tredje anställd som ska bytas ut på åtta år, säger Håkan Sörman, vd för SKL.

Läraryrket är de som flest unga anser roligt, medan jobben inom vården anses som de viktigaste yrkena. Men undersökningen visar också att välfärdsjobben anses ha en låg status. Hög lön, bra karriärmöjligheter och bra arbetsmiljö är bland de saker som ungdomarna rankar som viktigast för deras framtida yrkesval. Och möjligheterna till just detta är inget de förknippar med arbete inom kommun eller landsting.  

– Vi kommer sällan i topp på listorna över arbetsgivare som man vill jobba hos, säger Håkan Sörman.

Receptet för att ändra synen på välfärdsjobben blir nu att se över så att det går att göra karriär även där. Lönespridningen måste bli större.

– Vi har haft väldigt platta organisationer. Inom äldreomsorgen kan det finnas 80 anställda per chef. Vi behöver jobba ut fler karriärvägar och se till att lönerna inte är allt för sammanpressade.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro