ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låga löner kan bli ännu lägre

Johan Kellman Larsson · 30 Maj 2011
Uppdaterad 30 Maj 2011
Ida Åkerman, 36, Hägersten: – Det verkar jättekonstigt. Det är viktigt att folk har en dräglig lön. Linn Lundgren, 32, Östersund: – Förskräckligt! Jag tycker att det vore vettigare att sänka de högsta lönerna.

Ida Åkerman, 36, Hägersten: – Det verkar jättekonstigt. Det är viktigt att folk har en dräglig lön. Linn Lundgren, 32, Östersund: – Förskräckligt! Jag tycker att det vore vettigare att sänka de högsta lönerna. Foto: Ludvig Thunman


Liberala tankesmedjan Timbro hävdar att det ger fler jobb. LO menar att det ger ett fattigare samhälle.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Jonsson, 21, Haninge:– Svårt att säga, fast jag skulle inte vilja ha lägre lön förstås. Jag kommer tjäna 16 000 kronor på mitt sommarjobb, det känns okej.
Elin Jonsson, 21, Haninge:– Svårt att säga, fast jag skulle inte vilja ha lägre lön förstås. Jag kommer tjäna 16 000 kronor på mitt sommarjobb, det känns okej.Foto: Ludvig Thunman
Annie Sandgren,23, Stockholm: – Det beror på vad man har för ut­bildning. Ett jobb, trots dålig lön, är alltid ett jobb. Erfarenheten kan vara värd mycket för framtiden.
Annie Sandgren,23, Stockholm: – Det beror på vad man har för ut­bildning. Ett jobb, trots dålig lön, är alltid ett jobb. Erfarenheten kan vara värd mycket för framtiden.Foto: Ludvig Thunman
”Freddy”: 32, Stockholm: – En dum idé, som något man kopierat från ame­rikansk arbetsmarknad.
”Freddy”: 32, Stockholm: – En dum idé, som något man kopierat från ame­rikansk arbetsmarknad.Foto: Ludvig Thunman

Sverige bör sänka lönerna för att skapa fler jobb. Det hävdar den liberala tanke­smedjan Timbro i ett ­ut­spel. Resultatet, hävdar man, skulle bland annat bli att fler utrikesfödda och ungdomar får jobb.

LO sågar Timbros analys och menar att sänkta inkomster minskar köp­kraft­en och leder till ett fattigare samhälle. In­gångs­lönerna blir ett av de hetaste stridsämnena i höstens avtalsrörelse och parterna tar olika undersökningar till stöd för sina argument.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro