ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lägenhetsuthyrare riskerar vräkning under Way out west

Fredrik Beckman · 8 Aug 2013
Uppdaterad 8 Aug 2013

Hundratals Göteborgare hyr ut lägenheter och rum under Way out west till helgen. Men de som bor i hyresrätt riskerar att vräkas. - Jag tror att det är många som inte vet att det krävs tillstånd, säger Åse Sundström, chefsjurist på Fastighetsägarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Till helgen är det Way out west. Då är det många som hoppas få in en hacka på alla som besöker Göteborg. Lägenheter och rum bjuds just nu ut i Facebookstatusar och annonssajter. Bara på Blocket fanns under tisdagen 212 övernattningslägenheter till uthyrning från privatpersoner.

I många fall har innehavaren hyresrätt. Men för att hyra ut krävs tillstånd från hyresvärden. Och att hyra ut utan tillstånd kan vara skäl för vräkning.

– Det är den konsekvens som det ytterst kan bli. Och det är klart, om man ligger ute på Blocket så kan hyresvärden se det, säger Åse Sundström.

De enda fall där den som hyr ut har laglig rätt att göra det är om man exempelvis behöver arbeta tillfälligt på annan ort, studera eller provsambo.

Vid andra tillfällen är det helt upp till hyresvärdens goda vilja.

– Många av dem som hyr ut är nog unga. Man kanske tidigare inte har betalt hyra i tid och det har varit störningar, då kan hyresvärden reagera, säger Åse Sundström.

– Den som hyr ut har ansvar för vad de som hyr gör i lägenheten. Kanske blir det partaj. Om de stör grannarna kan det också innebära att man blir av med sin lägenhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro