ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lagförslag: Sätt nätmobbare i fängelse i två år

Aron Andersson · 19 Okt 2014
Uppdaterad 19 Okt 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Nättroll som utsätter andra för trakasserier på nätet ska kunna få upp till två års fängelse. Det föreslår nu brittiska myndigheter.

Sedan en serie uppmärksammade fall av hot och trakasserier på nätet varnar nu brittiska myndigheter om att utöka straffet för nättrollen.

– De här nättrollen är fegisar som förgiftar livet för hela vårt land, säger Storbritanniens justitieminister Chris Grayling till Mail on Sunday.

– Ingen skulle tillåta den här typen av ondska i verkliga livet så varför skulle vi tillåta det på sociala medier? Därför har vi för avsikt att fyrdubbla det nuvarande sexmånaders-straffet, säger han till sajten.

Bland annat föräldrarna till försvunna Madeleine McCann har utsatts för flera trakasserier på sistone och förra månaden dömdes en man till 18 veckors fängelse efter en hatkampanj mot en kvinnlig lagstiftare, skriver nyhetsbyrån AFP.

Det nya förslaget välkomnas av offer som redan önskat hårdare straff för nätmobbare, men det finns kritiker som menar att fängelsestraff ska vara en sista utväg.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro