ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Lägg ner hälften av lärarhögskolan"

Ann Hagman · 20 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hälften av alla lärarhög-skolor ska läggas ner. Det anser Lärarförbundets studentsektion.”Lärarutbildningen tenderar att bli en utbildning som vem som helst kan komma in på och vad värre är komma ut ifrån”, skriver förbundet i en motion.

Motionen ska behandlas på LR-kongressen som börjar den här veckan. Och förbundet ställer sig bakom den.– Vi är inne på samma linje. Jag tror kongressen kommer att besluta om färre och mer specialiserade lärarhögskolor, säger Metta Fjelkner, förbundsordförande.

I dag finns lärarutbildning på 27 platser. Efter ett regeringsbeslut 2001 får varje högskola med lärarutbildning automatisk rätt att examinera alla typer av lärare.

I dag är problemet, enligt Metta Fjelkner, att många lärarutbildningar har för låg kvalitet. De lärare som disputerat räcker inte till för alla lärarutbildningar. Därför borde resurserna koncentreras till färre platser.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro