ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lågkonjunkturen slår mot tjuvarna

TT · 17 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Lågkonjunkturen slår hårt även mot landets inbrottstjuvar.

Nu håller folk i plånboken och det blir färre platt-tv och andra tekniska prylar att stjäla i hemmen.De senaste åren har varit goda tider för landets tjuvar och det märks i inbrottsstatistiken. Förra året ökade antalet bostadsinbrott med sju procent jämfört med 2007. För försäkringsbolaget If ökade samtidigt skadekostnaderna med hela 18 procent men den ökningen väntas nu plana ut i takt med de sämre tiderna.- Inbrotten i våra bostäder blir kanske inte färre men ersättningarna till försäkringstagarna blir lägre när människor slutar köpa dyra saker, säger Björn Jonasson, produktspecialist vid If.

Högkonjunkturen medförde att svenskarna handlade kapitalvaror som aldrig förr. Hemmen fylldes med nya platt-tv, datorer och andra stöldbegärliga elektroniska varor.

För tjuvarna var det något av ett smörgåsbord att gå till. Förutom de tekniska prylarna stal de gärna mobiltelefoner, smycken, parfym och smink.- Jag vet inte varför smink och parfymer är så populära. Det är lite förvånande, säger Björn Jonasson.

För att undvika inbrott bör man ha godkända lås och larm i bostaden. Ett tips är även att låta radion vara på och låsa ytterdörren när man är hemma.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro