ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Lagom är bäst för Sator

Susanna Mattsson · 11 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Lagom är bäst för Sator På nya plattan "Basement noise" återvänder Sator till ett livesound.

Lagom är bäst för Sator På nya plattan "Basement noise" återvänder Sator till ett livesound. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Ryktena om Sators död har varit betydligt överdrivna. Visserligen har det gått långa år sedan senaste plattan, men nu är bandet tillbaka. – Vi var trötta på oss själva och tog en paus. Ett sabbatsår blev typ fem sabbatsår. Sedan hade vi ett bandmöte för att bestämma om Sator skulle vara ett riktigt band eller ett hobbyband, säger sångaren och gitarristen Chips Kiesbye. De bestämde sig för att vara ett riktigt band. För att få den rätta känslan på nya plattan ”Basement noise” återvände de till sin gamla replokal i Göteborg. – Den är riktigt vidrig, ligger i en källare med döda råttor och allt, klichébilden av hur en replokal ser ut. Här började vi skriva de nya låtarna, säger Kiesbye.

ANNAT ATT GÖRA Det har snackats om att nya skivan är en tillbakagång till rötterna. – På vår förra skiva gick det inte att spela en enda låt live. Vi bestämde att om vi gör en ny skiva ska Sator-soundet vara i fokus. Vi hade en stenhård regel: Om vi inte kan sätta en låt live ska den inte vara med. På skivan finns en hyllning till punklegenden Joey Ramone. – Ramones har alltid varit vårt gemensamma favoritband. När Joey dog skrev Kent den här låten. Sedan har skivan tagit sådan tid att spela in att Dee Dee och Johnny också hunnit dö. Så Kent fick sjunga in den två gånger till. I början av karriären var Sator som en liga, som levde, festade och spelade ihop. I dag bor de i olika städer, har skaffat barn och familjer. Visst blir det en turné, men först i höst. Och världsherravälde står inte längre överst på önskelistan. – Jag hoppas att det går lagom bra. Det låter lite tråkigt, men vi har redan suttit i turnébuss 300 dagar om året och har annat att göra också.

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro