ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lägre skadestånd än väntat till de anhöriga

TT · 6 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Advokat Catharina Wikner, som företräder Engla Juncosa Höglunds familj, säger till TT att livstidsstraffet mot Eklund är "tillfredsställande". Samtidigt konstaterar hon att det utdömda skadeståndet ligger lägre än det de efterlevande yrkat på. Engla Juncosa Höglunds mamma, syster och styvfar hade tillsammans krävt 750 000 kronor.

- Man kan konstatera att rätten följt den praxis som finns och inte avvikit från den. Vi menar att det finns förutsättningar att göra det. Om man nu vill kompensera brottsoffer så ligger vi otroligt lågt i Sverige. Det belopp vi yrkade är en markering att man från brottsoffers sida måste vara berättigad till högre ersättningsnivåer än vad praxis hittills sagt, säger Catharina Wikner till TT när hon just skummat domen.

Wikner befann sig på måndagsförmiddagen utomlands och räknade med att tala med Carina Höglund, Englas mor, senare på dagen. Om familjen kommer att överklaga skadeståndsdelen blir en senare fråga.

- Vi får naturligtvis diskutera om det här är en ersättningsnivå som ska accepteras eller om de vill överklaga domen. Nu vill jag understryka att pengar är av mycket underordnad betydelse men det är det enda sättet de kan bli kompenserad — de kan ju aldrig få tillbaka sin flicka, säger Catharina Wikner.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro