ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lagstiftare i USA: Beväpna studenterna – då går våldtäkterna ned

Karolina Skoglund · 18 Feb 2015
Uppdaterad 18 Feb 2015

Ge heta tjejer ett vapen. Våldtäkterna går ner om förövarna får en kula i huvudet. Det menar i alla fall Michele Fiore, lagstiftare från en av de tio delstater som nu vill göra det lagligt att bära vapen på collage.

klar

Artikellänk är kopierad

Politikern Michele Fiore (t.v.). Bilden till höger har ingenting med artikeln att göra och föreställer en amerikansk tjej som medverkade i ett reportage om amerikanskers kärlek till vapen, som publicerades 2013.
Politikern Michele Fiore (t.v.). Bilden till höger har ingenting med artikeln att göra och föreställer en amerikansk tjej som medverkade i ett reportage om amerikanskers kärlek till vapen, som publicerades 2013.Foto: All over press.

Lagstiftare i hela tio delstater förespråkar nu för en lagändring och anger prevention mot sexuella övergrepp som ett av motiven, skriver New York Times

Att bära skjutvapen på universitetsområden är i dag förbjudet i 41 delstater, antingen genom lag eller genom lokala bestämmelser på universitetet. 

”Om du blir våldtagen på grund av att du inte tillåts bära ett skjutvapen som försvar, är det du som är ansvarig," sade  Floridas folkvalda politiker Dennis K. Baxley  under en debatt förra månaden, enligt New York Times.

Den konservativa politikern Michele Fiore, som sitter i den lagstiftande församlingen i Nevada, säger till tidningen:

– Om dessa unga, heta småflickor hade skjutvapen  på universitetsområdet undrar jag hur många män som vill skada dem? De sexuella övergrepp som sker skulle minska när dessa sexuella rovdjur får en kula i huvudet.

Förutom de i Florida och Nevada har lagförslag som skulle tillåta vapen på universitetsområden införts i Indiana, Montana, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee,Texas och Wyoming.

Motståndarna hävdar att universiteten bör förbli en fristad från skjutvapen, och menar också att alkohol som dricks på universiteten skulle innebära en högre risk för vapenolyckor. Även synen på sexuella övergrepp kritiseras.

– Det speglar ett missförstånd av sexuella övergrepp i allmänhet. Om du har en våldtäktssituation så börjar det oftast med någon form av samförstånd, men sedan att någon ändrar beteende. Det skulle nästan vara omöjligt att dra fram en pistol i det läget, säger John D. Foubert, professor på Oklahoma State University till New York Times. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro