ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Laila Bagge: "Vi är så rädda för kritik i det här landet"

Hugo Ewald · 9 Nov 2015
Uppdaterad 19 Nov 2015

Näst ut i Metros succéprogram Fråga mig” är ingen mindre än Idol-domaren Laila Bagge. Är det någonting du alltid velat fråga henne? Grattis, nu har du äntligen chansen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Gräll

Laila Bagge är låtskrivaren, sångerskan och managern som dök upp på allas våra läppar när hon anlände som jurymedlem i "Idol". Årets säsong är den sista Laila medverkar i och mycket av det som väntar är ännu hemligt.

Schemat är späckat, men trots det slår sig nu Laila Bagge ned i fåtöljen för att svara på läsarnas frågor.► LÄS MER: Det skulle Clara Henry göra om hon blev statsminister

– Jag tycker att det är en rolig grej och ett sätt att få en direktkontakt med alla därute. Och jag är inte direkt rädd för frågor, så ställ dem så får vi se om ni får svar eller inte! Någon form av svar lär de få, säger Laila.

Du har ofta en ganska hård och bestämd image, är det en rättvisande bild av vem du är?

– När jag sitter i "Idol" sitter jag där professionellt, det är mitt jobb. Men det är klart att jag inte är så hemma eller med mina vänner. Men jag vill ha kritik som gör att jag kan bli bättre. Jag är inte rädd för att ta dålig kritik, för jag vet att jag blir bättre av det. Samtidigt vet jag att jag kommer få positiv kritik, och båda delarna är lika viktiga.

Har du någonsin känt att du varit för hård mot någon deltagare och fått dåligt samvete?

– Faktiskt inte. Vi är så rädda för kritik i det här landet. Ofta glömmer tv-tittarna att anledningen till att de står där är för att vi plockat ut dem och för att vi tror på dem. Precis som om du har ett barn hemma som presterat dåligt i matte till exempel. Då kan du inte säga "bra jobbat". Då får man kanske kolla varför det är så – det är en uppläxning, men samtidigt säger man att personen kan bättre.

Hur känns det att ständigt vara jagad av tabloidpressen?

– Det här kommer ju med det man gör. Men när det övergår till rena och skära lögner känner jag att det får räcka, särskilt när det hänt så många gånger. Jag kan ha överseende med en lögn. Men när det tar fart känner man att man måste sätta ned foten. Jag tänker mest på min familj, min tolvåriga son och andra släktingar som får stå ut med frågor på jobbet eller skolan.

”Fråga mig”-utfrågningen sänds på metro.se onsdagen den 11 november klockan 19:00. Men redan nu kan du ställa dina frågor nedan!

► LÄS MER: The Fooo: ”Vi vet inte riktigt var gränsen går”

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro