ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare drogade patient – frias från sexuellt utnyttjande

Johan Mårtensson Bornudd · 8 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Här inne sökte kvinnan vård hos läkaren, fick droger och blev, enligt henne, våld­ta­gen. Nu har läkaren friats.

Här inne sökte kvinnan vård hos läkaren, fick droger och blev, enligt henne, våld­ta­gen. Nu har läkaren friats. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Den 53-årige Malmöläkaren drogade sin unga patient och hade sex med henne. Ändå frias han. – Konstigt och helt felaktigt, rasar kvinnans advokat Lars Edman.Kvinnan, som är i 20-årsåldern, var svårt psyksjuk och hade försökt ta sitt liv flera gånger. Hon gick till en läkare. Men hon blev inte botad. I stället gav läkaren henne starka tabletter som hon skulle svälja på plats. När hon var så drogad att hon inte kunde gå därifrån hade de samlag, enligt domen.  Malmö tingsrätt dömde mannen till ett och ett halvt års fängelse för sexuellt utnyttjande. Han fick henne att tro att han var oumbärlig som läkare, och eftersom offret dessutom hade blivit beroende av de starka tabletterna fortsatte hon att gå till honom. Sexövergreppen pågick i ett år, enligt tingsrätten. Men hovrätten gör nu en annan bedömning och me­nar att kvinnan ville ha sex med läkaren. Att mannen kände till hennes psykiska sjukdom och att han drogade henne visar inte att han utnyttjat henne, resonerar hovrätten. Han frias nu helt.– Jag och min klient kommer att överklaga till Högsta domstolen, säger advokat Lars Edman.Läkaren har varit misstänkt för sexbrott mot fler kvinnor. Ett fall lades ner. Ett annat ledde till åtal, men den kvinnan var för sjuk för rättegång.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro