ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare försökte stoppa Jimmie Åkesson från studiebesök

Emmelie Wallroth · 13 Mar 2014
Uppdaterad 13 Mar 2014

Jimmie Åkesson (SD) skulle besöka Norrlands universitetssjukhus – men en läkare ställde sig i vägen för partiledaren. Läkaren meddelade att Åkesson inte var välkommen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Det var på onsdagsmorgonen som personalen vid geriatriken på Norrlands universitetssjukhus fick veta att SD-ledaren skulle komma på studiebesök under dagen. Enligt en läkare på avdelningen som SVT har pratat med så blev det en ”tryckt stämning”.

– Folk blev ställda och det kändes som att många fick en klump i magen, säger läkaren till SVT.

Han säger att han upplevde att det fanns en allmän känsla av ”olust och obehag”, och menar att det var patientsäkerheten och arbetsmiljön som fick honom att agera.

– Patienterna påverkas när personalen är orolig eftersom mindre tid och energi riktas åt patienterna.

Därför valde läkaren att ställa sig mitt i vägen när Jimmie Åkesson och hans kollegor kom gående i korridoren. Han presenterade sig och sa att de inte var välkomna, eftersom deras närvaro påverkade personalen och riskerade patienternas säkerhet, rapporterar SVT.

– Jag fick inget svar från honom. En ur landstingsledningen bad mig gå tillbaka till mina arbetsuppgifter, men jag stod kvar och upprepade det jag hade sagt, säger läkaren.

Gruppen från SD som var på besök fick då gå runt läkaren. De utförde studiebesöket och gick sedan ut genom bakdörren. Enligt läkaren motiverades inte hans handling av hans politiska åsikter, men han medger för SVT att han inte sympatiserar med SD.

Enligt SD var händelsen ”odramatisk”.

– Det var en person som försökte yttra någon typ av missnöje. Vi gick vidare och hade vårt studiebesök.  Men jag kan tycka att det är mycket underligt att man inte begriper att politiska besök i verkligheten är väldigt viktigt, säger Linus Bylund, pressekreterare hos Jimmie Åkesson, till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro