ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare misshandlade undersköterska

Leif Johansson · 21 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DÖMD. En läkare har dömts för en brutal misshandel av en undersköterska.Läkaren överföll sköterskan, sparkade henne på kroppen, slet tussar ur hennes hår och dunkade hennes huvud blodigt mot golvet.

Läkaren och undersköterskan arbetade på samma sjukhus i Stockholmsområdet och inledde ett kärleksförhållande på jobbet, innan relationen spårade ur i våld. Den manliga läkaren var svartsjuk och örfilade upp sin undersköterska vid ett par tillfällen innan han tappade kontrollen helt och överföll henne i bostaden.Läkaren har nu dömts till 75 timmars samhällstjänst av Stockholms tingsrätt och måste betala 83 000 kronor i rättegångskostnader och skadestånd till sköterskan.

Han har slutat sitt arbete på sjukhuset och en utredning ska avgöra om han får behålla sin läkarlicens. – Det är alltid allvarligt när sådana här brott begås av legitimerad personal, säger Marie Hansson, jurist på socialstyrelsens tillsynsenhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro