ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare sålde över 10 000 tabletter svart – nu döms han

Anton Gustafsson · 28 Feb 2019
Uppdaterad 28 Feb 2019
Plastkirurgen utnyttjade människor med missbruksproblematik för att tjäna pengar.

Plastkirurgen utnyttjade människor med missbruksproblematik för att tjäna pengar. Foto: TT


I över ett år sålde plastkirurgen tusentals tabletter till personer med narkotikaberoende. Nu döms mannen till tre år och åtta månader i fängelse för grovt narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro var först att rapportera om att en plastkirurg stod åtalad för att att illegalt ha sålt stora mängder narkotikaklassade läkemedel.

Nu döms alltså mannen för grovt narkotikabrott till tre år och åtta månader i fängelse.

Kan ha bidragit till att personer har utvecklat ett missbruk

Tingsrätten skriver i domen att mannen har utnyttjat sin ställning som läkare för att sälja stora mängder narkotika till personer som har missbrukat tabletter. Rätten anser att läkaren har agerat utifrån helt utifrån egen vinning och därför var det omöjligt att döma mannen till något annat än fängelse. I domen står det också att läkaren har bidragit till att personer har hamnat i missbruk då de har köpt tabletter av honom. Enligt rätten finns det också en stor chans att han förlorar sin läkarlegitimation på grund av brottet.

Läkaren ska ha sålt tabletterna till 13 olika personer och tros ha tjänat nästan 600 000 kronor. Han hade kontakt med sina kunder på sms och betalningarna skedde främst genom swish.

Lugnande och smärtstillande

Mannen själv anser att han sålde läkemedlen till personer som var i behov av smärtstillande. Men rätten anser att mängden tabletter gjorde det tydligt att de inte användes i medicinskt syfte.

Tabletterna som såldes var olika typer av lugnande och smärtstillande. Ett preparat som han skrev ut olagligen var det mycket starka smärtstillande oxikodon som också är väldigt beroendeframkallande.

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Gustafsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro