ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare ska få böter för dyr medicin på recept

Ulrica Widsell · 15 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Blodtryckssänkande mediciner är exempel på läkemedel där läkare många gånger skriver ut dyra alternativ i onödan, enligt Stockholm läns landsting.

Blodtryckssänkande mediciner är exempel på läkemedel där läkare många gånger skriver ut dyra alternativ i onödan, enligt Stockholm läns landsting. Foto: Urban Brådhe


• Husläkare ska få böta om de inte skriver ut rätt läkemedel • Får bonus vid billigare läkemedel • Nytt system vid nyår för Stockholms landsting

klar

Artikellänk är kopierad

Snart slipper du oroa dig för att betala för mycket för dina läkemedel. Vid årsskiftet kommer nämligen husläkarmottagningarna att få en bonus om de skriver ut billigare alternativ till sina patienter. Följer de inte reglerna uppsatta av Stockholms läns lands-ting får de i stället böta.

Utgångspunkten är att mottagningarna måste upp till en viss nivå av de rekommenderade läkemedlen för att få bonusen. – Vi vill att alla ska nå 80 procent, säger landstingsrådet Birgitta Rydberg (FP).Läkarna ska följa den ”Kloka listan” så långt det går. De mottagningar som inte når upp till den nivån får vite i form av minskad ersättning från landstinget.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro