ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare ska ha kidnappat och våldtagit kvinna – åtalas

Hugo Ewald · 11 Jan 2016
Uppdaterad 11 Jan 2016

Foto: Heiko Junge/TT


I dag åtalades en läkare för människorov och grov våldtäkt. Mannen ska enligt Aftonbladet ha kidnappat, drogat och våldtagit en kvinna för att sedan hålla henne inspärrad i ett "bunkerliknande hus" i Skåne.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 18 september förra året anlände en 38-årig man tillsammans med en kvinna till Norrmalms polisstation på Kungsholmen i centrala Stockholm. Där ska de enligt uppfiter till Aftonbladet lämnat en berättelse som ledde till att mannen greps misstänkt för människorrov.

Mannen ska den 12 september 2015 drogat en kvinna för att sedan våldta henne. Därefter ska han ha bortfört och tagit kvinnan till en fastighet utanför Kristianstad. Där ska kvinnan ha hållits inspärrad i en bunker under närmare en vecka. Det skriver åklagaren i ett pressmeddelande.► LÄS MER: Till dig som våldtog min dotter

Enligt Aftonbladet ska mannen i september ha kontaktat en kvinna via telefon för att stämma träff. De kom sedan att träffas i kvinnans bostad, belägen i Stockholm.

Mannen återvände sedan till sin bostad i Skåne där han preparerade chokladdoppade jordgubbar och juice med sömnmedel. Väl tillbaka i Stockholm bjöd han kvinnan på jordgubbarna och injicerade henne med sömnmedel. Han våldtog den sovande kvinnan, satte henne i en rullstol och förde henne till Skåne i en bil.

Under veckan kvinnan hölls inlåst i bunkern ska hon bara fått gå ut försedd med handfängsel. Han hotade kvinnan flera gånger, tvingade henne att ta p-piller och testade henne för sjukdomar för att kunna ha oskyddat samlag med henne.

Mannen återvände med kvinnan till Stockholm när han efter ett besök i Stockholm upptäckte att polisen brytit sig in i kvinnans lägenhet på jakt efter henne. Han tog då med henne till polisen på Norrmalmstorg. Kvinnan hotade han med en kolsyrepistol, målet var att hon skulle säga till polisen att hon var välbehållen.

Men istället anade polisen oråd och tog kvinnan avsides. Hon berättade då om det hon varit med om, vilket ledde till att mannen greps.► LÄS MER: 17-åriga Haiv tillfångatogs av IS – såldes som sexslav och våldtogs

Mannen är utbildad läkare och tidigare ostraffad. Han ska aldrig ha haft kontakt med psykiatrin. Enligt den så kallade paragraf 7-undersökning som genomförts framgår det dock att det kan misstänkas att mannen lider av en allvarlig psykisk störning.

Rättegången inleds inom kort.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro