ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare skrev ut narkotika till misstänkt langare

Fredrik Beckman · 30 Okt 2012
Uppdaterad 29 Okt 2012
En läkare och Beroendemottagningen centrum har anmälts till socialstyrelsen. 

En läkare och Beroendemottagningen centrum har anmälts till socialstyrelsen.  Foto: Cleis Nordfjell / SvD / SCANPIX


En läkare och Beroendemottagningen centrum har anmälts till socialstyrelsen. Anklagas för att skriva ut narkotikaklassad medicin som riskerar att hamna på svarta marknaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Socialstyrelsen har fått in tre anmälningar mot läkaren och Beroendemottagningen centrum i Göteborg. I alla tre fallen är det en och samma anmälare som ligger bakom.

I det ena fallet menar anmälaren att läkaren skriver ut Subitex, ett narkotikaklassat preparat som används för att avvänja heroinister, till en person som har så kallad spärrtid.

”Om man skulle göra ett undantag från spärrtiden, så måste patienten hämta sin medicin dagligen och inta den övervakat. Något sådant arrangemang görs inte”, skriver anmälaren.

I en andra anmälan mot läkaren hävdar anmälaren att läkaren skriver ut till en person som har minderåriga barn. Trots att patienten har spärrtid och trots att det ska finnas misstankar om att medicinen som skrivs ut hamnar på svarta marknaden.

I det tredje fallet är det Beroendemottagningen centrum som helhet som anklagas. Anmälaren menar att en patients behandling sköts helt utan kontroll och att det inte finns någon vårdplan. Även här hävdar anmälaren att det finns starka misstankar om att stora delar av medicinen hamnar langas ut på svarta marknaden.

När Metro ringer upp Göran Horkeby, avdelningschef på Beroendemottagningen centrum, känner han inte till anmälningarna än.

– Det här är nytt för mig så jag vet inte själv vad det handlar om. Jag kan därför inte ge någon kommentar, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro