ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Läkare slet strupen av flicka vid förlossning

Tomas Lundin · 6 Maj 2011
Uppdaterad 6 Maj 2011
Läkaren har fått sluta från Danderyds sjukhus och är anmäld av både sjukhuset och föräldrarna.

Läkaren har fått sluta från Danderyds sjukhus och är anmäld av både sjukhuset och föräldrarna. Foto: Scanpix


När läkaren skulle förlösa barnet grep hon så hårt i halsen att strupen och stämpabden slets av. Nu anmäls läkaren till Socialstyrelsen, skriver DN.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Förlossningen på Danderyds sjukhus utanför Stockholm drog ut på tiden. Men läkaren som skulle snabba på processen var nära att kosta den nyfödda flickan livet. – När huvudet kommit ut tog hon tag om halsen och ryckte och drog. Jag var helt chockad men förstod direkt att någonting gick fel. Så där kan man inte rycka i en bebishals, säger pappan till DN.se. Flickan fördes till en akutsal, där det kunde konstateras att läkaren slitit av både strupe och stämband. Dessutom hade hon flera hjärnblödningar och luft hade läckt ut i kroppen. På grund av skadorna kunde flickan inte ges luft via ett rör genom struphuvudet – så kallad intubation – och fick föras till en specialavdelning där lungorna kan syresättas på konstgjord väg. – Hade vi varit på något annat sjukhus hade hennes liv inte gått att rädda, säger pappan till DN. Efter en månad på sjukhus har flickan nu fått komma hem till sin familj. Det är oklart om skadorna kommer att ge bestående men. Läkaren, som har 20 års erfarenhet varav elva på Danderyd, har slutat. Förutom föräldrarnas anmälan kommer sjukhuset göra en Lex Maria-anmälan mot läkaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro