ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare slog patient – tas ur tjänst med full lön

Alva Forsberg Fierro · 17 Maj 2016
Uppdaterad 17 Maj 2016
Trots anmälningar har läkaren fått fortsätta jobba. Arkivbild.

Trots anmälningar har läkaren fått fortsätta jobba. Arkivbild. Foto: Alarmy


En läkare har trots att hon fått 50 anmärkningar om misskötsamhet på jobbet – kunnat fortsätta jobba. Efter att hon anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) tas hon nu ur tjänst, rapporterar SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Läkaren har arbetat på flera vårdcentraler och vid upprepade tillfällen fått klagomål från patienter och kollegor, rapporterar SVT.

Kvinnan har bland annat örfilat en arbetskamrat, skrivit ut felaktiga mediciner, skrikit på patienter och sovit under arbetstid, enligt SVT.

I den senaste IVO-anmälan framkommer det att läkaren ska ha slagit en strokeskadad patient hårt i ansiktet, eftersom hon trott att patienten varit medvetslös.

►LÄS MER: Låtsades vara läkare – behandlade över 1 000 patienter

Läkaren har anmälts tidigare, men inte i några formella IVO-anmälningar – och därför har uppgifterna missats menar landstingets divisionschef.

– Eftersom vi själva inte haft tillgång till de här uppgifterna har vi inte haft något att gå på. Vi måste se till det som kommer in till IVO, säger enhetchefen till Sörmlands Nyheter.

Läkaren utreds nu och under tiden tas hon ur tjänst.

– Nu får hon vara hemma med lön. Det är så länge utredningen pågår.

► LÄS MER: Dömd för barnpornografibrott – får fortsätta plugga till läkare

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro