ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare usla patienter

Stockholm TT · 16 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Åtminstone är detta sanning i Schweiz, enligt en studie bland 1 700 allmänläkare där. Resultaten visar att drygt sex av tio läkare använde läkemedel ofta, vilket kan jämföras med fyra av tio i den vanliga befolkningen.

Smärtstillande, lugnande och antidepressiva mediciner samt medel mot högt blodtryck toppar listan, rapporterar Dagens Medicin som har tagit del av studien som finns publicerad i läkartidningen Swiss Medical Weekly.

Antingen är läkare mer sjuka än allmänheten i stort, eller så är de snabba med att greppa receptblocket när det gäller de egna krämporna.

Nio av tio läkare i studien uppgav att de behandlar sig själva i stället för att uppsöka en kollega för konsultation, också när det gäller allvarliga tillstånd som högt blodtryck och depression, skriver Dagens Medicin. Och bara var femte läkare har en egen fast läkarkontakt, jämfört med nio av tio i den övriga befolkningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro