ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkare: Vit januari meninglöst

Jenny Sköld · 3 Jan 2012
Uppdaterad 3 Jan 2012
Baksmällan efter nyår bör inte botas med en vit månad.

Baksmällan efter nyår bör inte botas med en vit månad.


Nu vill många rensa kroppen efter jul- och nyårshelgens festande. Men en vit månad kan ge motsatt effekt, säger brittiska experter.

klar

Artikellänk är kopierad

I söndags vaknade många svenskar upp till det nya året med en rejäl baksmälla. Nyårsfirandet är i färskt minne men kanske börjar även täta glöggkalas och julsnapsandet också ta ut sin rätt. Men att kompensera sin lever med en vit månad är inte rätt väg att gå, enligt brittiska experter som tidningen Daily Mail har talat med.

– En vit månad kan inte reparera den skada som redan är gjord. Det gör större nytta att skippa alkohol några dagar per vecka under hela året, säger Andrew Langford, som är chef vid välgörenhetsorganisationen British Liver Trust till brittiska Daily Mail.

Tvärtom kan en vit månad leda till en falsk känsla av säkerhet och att man tar dricker mer i december och februari i stället, enligt, läkaren Mark Wright, expert på leversjukdomar vid Southampton General Hospital. 

– Avgiftning under bara en månad är medicinskt meningslöst. Det föder idén att du kan misshandla din lever hur mycket du vill och sedan rätta till allt med en "quick fix", säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro