ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Läkare. Nedskärningarna hotar patienternas säkerhet

Peter Löwendahl · 10 Maj 2011
Uppdaterad 10 Maj 2011

Arvin Yarollahi, läkare på Sahlgrenska, startar en proteströrelse. Hävdar att nedskärningarna inom vården hotar patienternas säkerhet.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det har gått så långt nu att jag inte kan säga att jag kan garantera patientsäkerheten. Det säger Arvin Yarollahi, läkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset och initiativtagare till en proteströrelse mot nedskärningarna inom vården. Målet är att sätta stopp för nedskärningarna, gärna med lagens hjälp. – Det är en rörelse startad ur frustration hos vårdpersonalen. Detta har diskuterats i fikarummen på sjukhusen länge, men det kommer inte ut. Och det är dags att det gör det, säger han. Han berättar att han fick nog när han mejlade alla tolv politikerna i Sahlgrenskas styrelse, på deras officiella mejladresser. Inte en enda svarade. Då gick han hem och startade Facebookgruppen ”Nej till nedskärningar inom vården”, som har nära 1 500 medlemmar trots att rörelsens arbete knappt börjat. – Det finns så mycket missnöje, och det finns så mycket misshandlad personal. Det är ohållbart. Han har redan kontakt med vårdpersonal i andra län och regioner, bland annat Blekinge och Norrbotten, och tror fullt och fast på att det går att driva igenom ett stopp för nedskärningar. – Det kommer att lyckas. Det får ta den tid det behöver, det här är ingen kort protest, det här är en långdragen kamp som kommer att ta månader, om inte år.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro