ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkaren anmäls efter blodig omskärelse

Sebastian Chaaban · 13 Nov 2013
Uppdaterad 13 Nov 2013

Något ska ha gått fel när läkaren omskar barnet. Pojken blödde så mycket att familjen fick åka in till akuten, enligt anmälan. Nu anmäls läkaren – som redan utreds för fyra liknande fall med komplikationer vid ingreppet.

klar

Artikellänk är kopierad

–  Vi såg att allt inte stod rätt till. Han blödde väldigt mycket och det verkade inte vara korrekt genomfört, berättar barnets faster Shno.
–  Vi såg att allt inte stod rätt till. Han blödde väldigt mycket och det verkade inte vara korrekt genomfört, berättar barnets faster Shno.

Familjen besökte i tisdags läkaren vid en privatklinik i Mellansverige för att deras 1 år och 2 månader gamla son skulle omskäras. Men enligt familjen gick ingreppet fel.

– Vi såg att allt inte stod rätt till. Han blödde väldigt mycket och det verkade inte vara korrekt genomfört. Pojken fortsatte att blöda så mycket att vi fick åka in till akuten, säger barnets faster Shno.

På sjukhuset kunde personalen till slut stoppa blödning.

Familjen mår mycket dåligt över det som har hänt.

– Pojkens föräldrar och jag blev väldigt chockade, deras barn kunde ha blivit skadat för livet, säger Shno.

Nu har familjen anmält läkaren till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Men det är inte första gången läkaren har blivit anmäld i samband med en omskärelse.

I somras fick det aktuella sjukhuset ta hand om fyra fall av komplikationer vid omskärelse av barn som hade utförts av läkaren.

– Det har gjorts två inspektioner vid kliniken och vi kommer fatta ett tillsynsbeslut i dagarna, säger Inger Nordin Olsson, enhetschef vid IVO, som utreder anmälningarna.

Enligt anmälan från sjukhuset rör det sig om ofullständig bedövning, blödningar och infektioner. Läkaren menar att inget gick fel vid operationen, men att föräldrarna till barnet inte blev nöjda med ingreppet.

– Det var inget som gick fel. De var dock inte nöjda, så jag skickade dem vidare till sjukhuset. Vid de andra fallen har det heller inte rört sig om några felaktigheter, säger han.

►Läs även:  Läkare varnas efter för stor omskärelse

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro