ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkaren: Inte fel att skicka hem Erik med bruten nacke

Johan Mårtensson · 10 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Erik, 67, bröt nacken, men läkaren vägrade att röntga den. Istället uppmanades han att ta Alvedon.
Erik, 67, bröt nacken, men läkaren vägrade att röntga den. Istället uppmanades han att ta Alvedon.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Erik skickades hem från akuten med bruten nacke - men sjukhusledningen anser inte att de har gjort fel.

– Man har följt riktlinjerna. Det fanns ingen anledning att röntga patienten då, säger Görel Nergelius, chefsläkare på Helsingborgs lasarett.

Efter en vecka med svåra nacksmärtor blev situationen outhärdlig för Erik, 67. Han kontaktade vårdcentralen igen för remiss till en annan läkare och fördes sedan med ambulans till Skånes universitetssjukhus i Malmö. Där blev han röntgad och frakturen upptäcktes. Därefter opererades Erik omedelbart.

Men att läkaren på Helsingborgs lasarett skickade hem honom utan att röntga nacken var helt enligt rutin, enligt Görel Nergelius, som menar att Erik fick den behandling som var bäst utifrån vad man då visste.

– Det är behandlingsmetoder som är framtagna och kvalitetssäkrade på vetenskaplig grund. Men nu måste vi se över riktlinjerna, säger hon.LÄS MER: Erik skickades hem med bruten nacke

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro