ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkarförbundet: Fel att hämta läkaren på jobbet

TT · 4 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges läkarförbund är kritiskt mot att polisen hämtade den misstänkta läkaren inför kollegor och patienter på hennes arbetsplats.

– Jag tycker att det är mycket anmärkningsvärt. Om det här dessutom är ett fall som man har utrett under ett tag, att då komma och hämta någon på arbetsplatsen tycker jag är oerhört dramatiskt, säger ordföranden Eva Nilsson Bågenholm till TT.

Vad borde man ha gjort i stället?- Naturligtvis tagit kontakt med personen och kallat till förhör.

Eva Nilsson Bågenholm kallar veckans gripande för "helt unikt" även om hon säger att det funnits tidigare fall där individer blivit polisanmälda och fällda för vållande till annans död.

Vanligtvis när något gått fel i vården utreds det av antingen Socialstyrelsen eller Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.– Jag tycker att det är viktigt att man sköter de flesta ärenden där, därför att det är speciella omständigheter i vården. När något går fel är det svårt att veta vad som är uppsåtligt och vad som är oavsiktligt. En behandling kan gå på ett annat sätt än man tänkt sig. Därför är det viktigt att man kan hälso- och sjukvård, säger Eva Nilsson Bågenholm.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro