ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läkarna hittade en handske – i patientens skinka

Alva Forsberg Fierro · 30 Apr 2015
Uppdaterad 1 Maj 2015
Vid en operation upptäckte läkarna en operationshandske fastnat i patientens bak.  

Vid en operation upptäckte läkarna en operationshandske fastnat i patientens bak.   Foto: TT


En patient sökte sjukhushjälp för en böld på skinkan i över ett halvår. Men såret vägrade läka. Till slut hittade läkarna orsaken: En handske som fastnat i baken.

klar

Artikellänk är kopierad

Patienten sökte hjälp på Lindesberg lasarett för första gången i slutet på januari i år. Läkarna noterade då att patientens högra skinka var röd och öm. Under våren fortsatte problemen och patienten fick göra flera återbesök på lasarettet, bland annat för att få hjälp att rengöra bölden.

Trots återbesök och flera antibiotikakurer vägrade såret läka. Det var först i december, i samband med en operation, som sjukhuspersonalen gjorde den ovanliga upptäckten. Plötsligt fick de syn på ett främmande material som gömde sig i bölden.

Det visade sig vara en uppklippt operationshandske som använts vid dränage av varbildningen som blivit kvar i baken. Händelsen har lex Maria-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro