ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Laleh tar artistskapet ett steg längre

Madeleine Korneliusson · 19 Feb 2014
Uppdaterad 21 Feb 2014

Hon strävar ständigt efter att utvecklas som artist. Med dans, projektioner, regi och konstnärlighet tar nu turnéaktuella Laleh sin föreställning till Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är i morgon som Laleh äntrar scenen på hemmaarenan Scandinavium. Men hon kommer att vara långt ifrån ensam. Med ett tiotal musiker, dansare och körsångare på scen har Laleh tagit steget mot vad som snarare kan beskrivas som en föreställning, snarare än en konsert. – Den här turnén är lite speciell med större scenbygge, med dans och bild och nya uttryck. Därför så blev det att vi bara kunde göra en storstadsturné, säger Laleh. Med turnén vill Laleh utforska andra sidor av sitt artistskap och plocka in nya moment som kan höja konsertupplevelsen. För första gången kommer hon bland annat att använda sig av modern dans på scen. – Rent produktionsmässigt så är det här ett nytt kapitel för mig. Jag vill inte stanna vid att vara en typ av artist som bara sjunger, spelar gitarr och svingar med armarna en hel konsert utan jag vill ta in det när det känns befogat. Jag är lite otålig som person och vill lära mig nya saker och inte utsätta mig och publiken av för mycket av samma sak, utan det ska vara en varierad konsert, säger hon. Inför de tre föreställningarna i Stockholm, Göteborg och Oslo har hon för första gången arbetat med regi och omfattande planeringsarbete. Det ligger många timmar av förberedelse bakom ljusprojektionerna, koreografin och musiken. Låtarna ska spelas för låtarnas skull och göras rättvisa, menar Laleh. – Själva arbetet inför är något som jag tycker är jätteroligt. Om musiken inte hade varit så påtaglig i mitt liv är jag säker på att jag hade hållit på med skrivande och framförallt regi. Antingen som teater- eller filmregissör eller bara som konstnär. Det är därför som jag älskar Anna Odell. Att tillägna sitt liv till att kasta sig med huvudet före och följa sin intuition. Det kan jag känna igen i henne. Bildtext: I morgon tar Laleh sina dansare, körsångare och musiker till Göteborg för att hänföra publiken i Scandinavium.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro