ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lämnar allt – för barnhem i Thailand

Johanna Ohlson · 11 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Susan Lundengård lämnar livet i Sverige.
Susan Lundengård lämnar livet i Sverige.Foto: Christina Blom

När människor gör allt för att få behålla sina jobb gör Susan Lundengård tvärtom – hon säger upp sig. Under det närmaste året ska hon strunta i karriären och jobba på ett barnhem i Thailand. Lågkonjunkturen är här med varsel, uppsägningar och sämre ekonomi. Det är lätt att glömma att det finns människor i andra delar av världen som har det sämre. Men för Susan Lundengård gick det inte att ignorera samvetet. Under åtta år har hon jobbat som säljare, tjänat bra och kunnat köpa sig en lägenhet i Göteborg. Ändå kändes det som om något saknades.– Livet kan inte gå ut på att jobba och tjäna mycket pengar. Jag insåg att man måste ge för att verkligen få något tillbaka. Nu har hon sagt upp sig från jobbet, sålt sin lägenhet och tagit kontakt med Volontärresor som gett henne jobb i Thailand på ett barnhem.– Jag tror inte att jag kan rädda världen. Men kan jag göra den lite bättre för två barn, eller tre, då är jag nöjd.

Susans 6 tips – så gör du för att våga lämna tryggheten

1. Börja med att säga upp dig från jobbet – då finns ingen återvändo. Det är ofta den spark i baken man behöver. 2. Om du äger din lägenhet – sälj den. På så sätt får du loss pengar och blir dessutom helt fri. Behåller du lägenheten kommer du ha ansvar kvar i Sverige som tynger dig. 3. Det finns många sätt att bli volontär på. Börja med att söka på Google. Ring sedan upp för att kontrollera att verksamheten är seriös. 4. Börja i tid att kolla upp om visum behövs och vilka vaccinationer du behöver. Vissa sprutor behöver du börja ta månader innan du åker. 5. Skaffa Skype så att du kan hålla kontakt med vänner och familj på ett billigt sätt. Även en resedagbok kan vara en sätt att hålla kontakt på. 6. Fundera innan du åker på vad du vill ha ut av resan. Försök förbereda dig på vad som väntar dig genom att ta reda på så mycket fakta som möjligt innan du åker.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro