ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Låna pengar på ett smart sätt

Metro · 3 Dec 2018
Uppdaterad 17 Dec 2018

Foto: Pressbild


Funderar du på att ta ett lån för att köpa bostad, bil eller för att förverkliga drömresan? Med hjälp av Låniums webbtjänst kan du snabbt och enkelt jämföra lånevillkoren hos olika långivarna för att hitta det som är mest förmånligt för dig. Här hittar du också tips och råd för ett lyckat låntagande.

klar

Artikellänk är kopierad

Lånium.com kan du som låntagare jämföra alla typer av långivare. Allt från sms-lån och privatlån till bolån. Detta innebär att du som låntagare både kan hitta det billigaste lånet för dig men också säkerställa att din långivare är en seriös aktör med rättvisa villkor som står under Finansinspektionens tillsyn.

Låna pengar och ta krediter är inte riskfritt. Man måste alltid kalkylera med att lån är knutet till räntor och avgifter som också ska betalas i samband med amorteringskrav, alltså återbetalningen av lånen. Vissa långivare kan ta ut hutlöst höga räntor och avgifter medan andra långivare tar mindre i avgifter och har lägre ränta. Ser man inte upp med räntekraven och avgifterna som långivarna tar ut finns stor risk att du som låntagare kan hamna i en ekonomisk knipa. Detta gäller speciellt vid lån av korta krediter, det som kallas snabblån utan direkt säkerhet. Då har man kortare återbetalningstid och det gäller att klara av att betala kostnaderna för dessa lån i tid. Annars kan det bli väldigt dyrt.

Att hamna i en betalningskarusell med dyra påminnelseavgifter och straffavgifter som toppar de redan höga räntekraven och långivarens avgifter kan vara svårt att ta sig ur om man redan har små marginaler.

För att just undvika en negativ ekonomisk karusell är det smart att informera sig om och sätta sig in i vilka risker man tar. I Låniums stora guidesektion under namnet Akademin – lär du dig de olika begrepp som du behöver förstå innan du tecknar ett lån.

Akademin är en gratistjänst där du, förutom tips och råd hur du undviker olika lånefällor och risker, också får matnyttig information som gör att du kan låna pengar på ett smartare sätt. Den förklarar olika begrepp som du behöver ha förståelse för innan du lånar pengar, som exempelvis betalningsanmärkningar, blancolån, borgensman, effektiv ränta mm.

Lån kan över tiden ge dig stora ekonomiska värden men lika väl det motsatta. Så skaffa dig kunskap innan du lånar pengar. Gå in på Lånium.com och lär dig allt du behöver för en smart affär.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro