ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lånade” båt - åkte fast med bensinstopp

metro · 3 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014

Två män i 20-årsåldern saknade båtlivet. Därför ska de ha tagit en båt och kört runt med den i Göteborgs skärgård. Men på väg från en fest fick de bensinstopp och tvingades larma sjöräddningen. Nu åtalas de för stöld och sjöfylleri.

klar

Artikellänk är kopierad

Männen saknade båtlivet. Nu åtalas de för att ha snott den här båten.
Männen saknade båtlivet. Nu åtalas de för att ha snott den här båten.Foto: Polisen

Det var på natten till den 12 juni som de två männen begav sig till Hinsholmen med en tredje man för att ta en båt värd 30 000 kronor, enligt åtalet. De åkte direkt ut i skärgården och lämnade sedan båten vid Saltholmen. De hade pratat om hur de saknade båtlivet, och hade bara tänkt låna båten i några dagar, säger en av männen i förhör med polisen. Till helgen åkte de två männen ut igen tillsammans med andra kompisar – till Brännö och Vrångö för att gå på fest. Åtta till tio öl senare körde en av männen vidare till Asperö med de andra, berättar han i förhör med polisen. Då fick de bensinstopp – och tvingades larma sjöräddningen. Nu åtalas de två männen för stöld, en av dem för sjöfylleri och den tredje mannen för tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro