ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Landet där du inte får vara naken i ditt eget hem – och andra otippade nakenlagar

Tomas Lundin · 10 Dec 2014
Uppdaterad 10 Dec 2014
Louisiana: Inga kläder, inga problem Om du vill vara helt näck under Mardi Gras-festivalen i New Orleans finns det inget som hindrar dig, inte någon annanstans i staten heller. Förbehållet är att du inte gör det på ett sexuellt utmanande sätt. 

Louisiana: Inga kläder, inga problem Om du vill vara helt näck under Mardi Gras-festivalen i New Orleans finns det inget som hindrar dig, inte någon annanstans i staten heller. Förbehållet är att du inte gör det på ett sexuellt utmanande sätt.  Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Det är det naturligaste som finns – men också bland det mest kontroversiella. Sverige sägs ha ett avspänt förhållande till nakenhet, men inte ens här är det okej att svänga med baken hur du vill. Här är några länder och stater med lite förvånande nakenlagar.

KalifornienUSA har i regel strikta regler för nakenhet, men i naturen i Kalifornien är det helt okej att strutta runt naken så länge du inte stör några andra personer, enligt den här genomgången av statens nudistlagar.

Tyskland Delar av parken Tiergarten mitt i Berlin har en yta där det är helt socialt och legalt accepterat att vara naken. Samma sak gäller för Tysklands näst största stad Münchens Englisher Garten.

Louisiana Om du vill vara helt näck under Mardi Gras-festivalen i New Orleans finns det inget som hindrar dig, inte någon annanstans i staten heller. Förbehållet är att du inte gör det på ett sexuellt utmanande sätt.

Singapore Den asiatiska republiken har stenhårda lagar för vad som anses vara stötande. Till exempel får du inte gå med en t-tröja med lättklätt motiv. Inte heller får du vara naken i ditt eget hem om det finns en chans att någon ska se dig, enligt den här lagparagrafen. I praktiken innebär det alla rum med fönster.

Tyskland: Naken mitt i stan 
  Delar av parken Tiergarten mitt i Berlin har en yta där det är helt socialt och legalt accepterat att vara naken. Samma sak gäller för Tysklands näst största stad Münchens Englisher Garten.
Tyskland: Naken mitt i stan Delar av parken Tiergarten mitt i Berlin har en yta där det är helt socialt och legalt accepterat att vara naken. Samma sak gäller för Tysklands näst största stad Münchens Englisher Garten.Foto: All Over Press
Kalifornien: Campa i det fria 
  USA har i regel strikta regler för nakenhet, men i naturen i Kalifornien är det helt okej att strutta runt naken så länge du inte stör några andra personer.
Kalifornien: Campa i det fria USA har i regel strikta regler för nakenhet, men i naturen i Kalifornien är det helt okej att strutta runt naken så länge du inte stör några andra personer.Foto: All Over Press
Singapore: Näcka inte hemma 
  Den asiatiska republiken har stenhårda lagar för vad som anses vara stötande. Till exempel får du inte gå med en t-tröja med lättklätt motiv. Inte heller får du vara naken i ditt eget hem om det finns en chans att någon ska se dig. I praktiken innebär det alla rum med fönster.
Singapore: Näcka inte hemma Den asiatiska republiken har stenhårda lagar för vad som anses vara stötande. Till exempel får du inte gå med en t-tröja med lättklätt motiv. Inte heller får du vara naken i ditt eget hem om det finns en chans att någon ska se dig. I praktiken innebär det alla rum med fönster.Foto: All Over Press
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro