ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Landslagets tydliga besked efter hatet mot Durmaz: Fuck rasism”

Filip Häggberg · 24 Jun 2018
Uppdaterad 24 Jun 2018
Jimmy Durmaz och resten av det svenska landslaget tog ställning mot rasism. Bilden är en arkivbild.

Jimmy Durmaz och resten av det svenska landslaget tog ställning mot rasism. Bilden är en arkivbild. Foto: Nina Zotina/IBL


Jimmy Durmaz fick motstå hat och hot efter förlustmatchen mot Tyskland. På söndagens träning visade hela landslagstruppen sitt stöd för Durmaz. Fuck rasism!”, sa spelare och ledare tillsammans.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare under dagen meddelade Svenska fotbollförbundet att de tänker polisanmäla hoten mot Jimmy Durmaz.

När landslagstruppen senare gick ut för att träna valde man att tillsammans manifestera mot den rasism, det hat och de hot som Durmaz fick utstå efter förlusten mot Tyskland. Durmaz själv höll ett tal:

– Vi är professionella fotbollsspelare, att bli kritiserad är något man lever med, det ingår i vårt jobb. Men att bli kallad ”blattejävel”, att få hot mot min familj – mot mina barn – mordhot. Det är helt oacceptabelt. Jag är svensk och med stolthet bär jag vår tröja och vår flagga, sa Durmaz inför den samlade presskåren.

– Jag är svensk. Jag bär med stolthet vår tröja och flagga. Samtidigt vill jag passa på att tacka alla fina, underbara människor därute som sprider glädje. Det värmer oss alla. Vi står enade, vi är Sverige, fortsatte han.

Durmaz vände sig sedan till sina lagkamrater. Svaret han fick från samtliga spelare och ledare? ”Fuck rasism”.

Här kan du se hela sekvensen från landslagets träning.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro