ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Landslagstalang sexhånar EM-stjärna

Gustaf Eriksson · 16 Jul 2013
Uppdaterad 16 Jul 2013
Landslagstalang sexhånar EM-stjärna Landslagschefen Marika Domanski Lyfors: "Man blir gråtfärdig."

Landslagstalang sexhånar EM-stjärna Landslagschefen Marika Domanski Lyfors: "Man blir gråtfärdig." Foto: Scanpix


Efter EM-premiären öste twittrare kvinnohat över de svenska fotbollsstjärnorna. Nu har en av spelarna fått ta emot grova påhopp – av en talang i ungdomslandslaget. – Man blir gråtfärdig, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Sportbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Grova kränkningar, nedsättande kommentarer och sexhån. Det kastades mot de svenska fotbollsspelarna på nätet efter EM-premiären mot Danmark förra veckan. 

Metros sociala medier-redaktör Jack Werner sammanställde hatet i en bild som fick lavinartad spridning. 

Nu rapporterar Sportbladet att även en person som själv spelar landslagsfotboll har hävt ur sig kränkningar på sociala medier. Talangen, som har en fast plats i ett av Sveriges ungdomslandslag, skrev ett inlägg med grova sexpåhopp riktade mot en av spelarna i EM-laget.►Läs mer: Jack Werner om hatet mot kvinnor – Varje gång det dyker upp sådant hat blir man gråtfärdig, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Sportbladet. – Jag har hoppats och trott att man har kommit längre. Framförallt den nya generationen som har växt upp med att flickor och pojkar spelar fotboll. Att det dessutom är en landslagsspelare gör att det tar hårdare, fortsätter hon.

►Läs mer: Reinfeldt ryter till mot twittrarna

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro